tag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post6020066596998623754..comments2024-03-21T09:27:55.936+00:00Comments on raspberries and cream: Schab pieczony w rękawieewenahttp://www.blogger.com/profile/18405094072402049405noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-3523193337356696462016-05-08T15:05:31.057+01:002016-05-08T15:05:31.057+01:00caly suksces to po skonczonym pieczeniu nie otwier...caly suksces to po skonczonym pieczeniu nie otwierac rekawa przez 40 min a soki beda plynely po brodzie!!!piessohttps://www.blogger.com/profile/03606976278914612207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-39140601372807529722016-02-13T14:21:12.188+00:002016-02-13T14:21:12.188+00:00Aby schab nie był suchy, trzeba go pięć w niskiej ...Aby schab nie był suchy, trzeba go pięć w niskiej temperaturze i dłużej i najlepiej z kością<br />Edytahttps://www.blogger.com/profile/15755006419106771661noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-28588136324725103442014-03-13T12:40:14.398+00:002014-03-13T12:40:14.398+00:00ee tam schaby. kania robi najlepsze kabanosy. scha...ee tam schaby. kania robi najlepsze kabanosy. schaby to jem tylko domowej roboty i najlepiej ze sliwką :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-65265715335175397492014-03-11T20:27:19.523+00:002014-03-11T20:27:19.523+00:00właśnie natarłam mięso, włożyłam w rękaw i pakuję ...właśnie natarłam mięso, włożyłam w rękaw i pakuję je do lodówki :)<br />Martahttps://www.blogger.com/profile/05676751631664471797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-14326850020202797222014-02-23T11:49:27.683+00:002014-02-23T11:49:27.683+00:00Ja większość produktów mięsnych kupuję od Kani. Pr...Ja większość produktów mięsnych kupuję od Kani. Przez lata zdążyłam się do niego 100% przekonać. Cieżko byłoby mi się teraz przestawić ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-77389745000441960752014-02-18T15:43:18.833+00:002014-02-18T15:43:18.833+00:00Ja już probowalam i polecam, dobry sposób. A czy z...Ja już probowalam i polecam, dobry sposób. A czy znacie jakies takie gotowe schabiki i jeśli tak od jakich rpoducentow i gdzie kupujecie? bo ja jadlam od kilka ale najlepiej smakuje tlkyo od henryka kani i zastanawiams ie jak to waszym zdaniem wygląda.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-72671996896829238372014-01-22T14:42:57.854+00:002014-01-22T14:42:57.854+00:00Ciekawy sposób. Następnym razem postaram się wypró...Ciekawy sposób. Następnym razem postaram się wypróbować - dziękuję :)ewenahttps://www.blogger.com/profile/18405094072402049405noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-62721723082091193952014-01-19T12:15:20.574+00:002014-01-19T12:15:20.574+00:00Kiedy nie było jeszcze rękawów do pieczenia przypr...Kiedy nie było jeszcze rękawów do pieczenia przyprawiony schab przed włożeniem do piekarnika polewałam rozgrzanym olejem i wówczas ścinało się białko na powierzchni, to właśnie zabezpieczało pieczeń przed wysychaniem. Przykrywałam naczynie pokrywką i więcej tam nie zaglądałam, aż schab był upieczony. Po rozkrojeniu pieczeń taka była soczysta. Proszę spróbować mojej metody.Krupeczkahttps://www.blogger.com/profile/08682505851030210119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-19769150789876255962013-12-29T20:05:44.813+00:002013-12-29T20:05:44.813+00:00Schab był pieczony bez odrobiny bulionu, choć pod ...Schab był pieczony bez odrobiny bulionu, choć pod koniec pieczenia w woreczku zgromadził się pyszny płyn, przełykał się bez problemów i absolutnie nie był za suchy. To schab, więc nie będzie na pewno tak tłusty jak karczek, ale nie zgadzam się, że to mięso tylko do fotografowania. Kilka osób, które miały przyjemność jeść ten sfotografowany kawałek było zachwycone ( domownicy, więc z większą śmiałością do ewentualnej krytyki). Powodem suchego, nie do przełknięcia schabu, jest najczęściej za długie jego pieczenie - każde mięso wtedy wyschnie.ewenahttps://www.blogger.com/profile/18405094072402049405noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-70248508075321189722013-12-29T11:20:10.120+00:002013-12-29T11:20:10.120+00:00ok, ale jeśli nie doda się choćby 1/3szkl. bulionu...ok, ale jeśli nie doda się choćby 1/3szkl. bulionu schab będzie taki suchy i nie do przełknięcia , jak widać! Ani szpikowanie ani nadziewanie owocami nie daje żadnej soczystości, dlatego schab jako jedyne mięso jest raczej do obstrykania dla pięknego foto niż do zjedzenia z apetytem . Przetestowałam już różne kombinacje alpejskie ze schabem w roli głównej.dakinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-2757054443689680162013-12-28T22:54:48.259+00:002013-12-28T22:54:48.259+00:00Pyszny schabik. Ja również lubię takie mięso.Pozdr...Pyszny schabik. Ja również lubię takie mięso.Pozdrowienia:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2402455527837952136.post-65614773273580784332013-12-28T17:46:17.655+00:002013-12-28T17:46:17.655+00:00Uwielbiam takie mięsa:)Uwielbiam takie mięsa:)wiosenka27https://www.blogger.com/profile/06117699827368900765noreply@blogger.com