sobota, 16 maja 2015

Dressing sałatkowy imbirowo - sezamowy

Bardzo oryginalny w smaku dressing do sałatek z dość intensywnym aromatem świeżego imbiru i oleju sezamowego. Dressing można przechowywać do tygodnia w lodówce.






Dressing sałatkowy imbirowo - sezamowy


  • 125 ml oleju sezamowego
  • 4 łyżki soku z limonki lub cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 cm korzeń świeżego imbiru, obrany i starty na tarce lub drobniutko pokrojony

Składniki umieszczamy w słoiku, zakręcamy i energicznie mieszamy, aż składniki się połączą.
Z książki "Less meat more veg"  Rachel deThample

1 komentarz:

  1. Uwielbiam smak świeżego imbiru, jest taki orzeźwiający:). Świetny dressing

    OdpowiedzUsuń

Jest mi bardzo miło, gdy zostawiacie tu swoje komentarze i chociaż nie zawsze na nie odpisuję, to czytam je uważnie i dziękuję za wszystkie serdecznie :-)