Przepis na jaja faszerowane pieczarkami
- 8 jajek
- 30 dkg pieczarek
- 1 cebula
- majonez
- masło do smażenia
- koperek lub natka pietruszki
- sól
Gotujemy jajka na twardo, obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i mieszamy je z podsmażonymi na maśle drobno pokrojonymi pieczarkami i posiekaną cebulką. Dodajemy do tego majonez, koperek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wypełniamy masą białka.
Fakt, u mnie w domu tez faszerowane jajka byly czeszym gosciem; bardzo lubilam te z pieczarkami :)
OdpowiedzUsuńWesolych Swiat! Pogodnych i baaardzo wiosennych :)
Ach jajeczka faszerowane!;-) U nas też dziś będą na śniadaniu;-) Pozdrawiam świątecznie!!
OdpowiedzUsuńBardzo lubie takie jajeczka:)
OdpowiedzUsuńZdrowych, radosnych i spokojnych Świąt !
jakie piękne!
OdpowiedzUsuńjakie pyszne na pewno :-)
jutro będę faszerowac jajka,
chyba skorzystam z Twojego przepisu.
wesołych!
Wesołych Świąt Eweno!
OdpowiedzUsuńja podobnie ja ty uwielbiam jajka, mogę jeść je pod każdą postacią (no tylko jakoś surowe do mnie nie przemawiają ;) ) i o każdej porze dnia , bo w nocy śpię ;)
OdpowiedzUsuńZdrowych, radosnych i spokojnych Świąt !
OdpowiedzUsuńStasrznie dawno nie robilam! Dziekije za przpomnienie tego przepisu :)
OdpowiedzUsuńWesolych Swiat!
Wesołych świat
OdpowiedzUsuńBeo, te z pieczarkami, to moje ulubione:)...dziekuję:)
OdpowiedzUsuńGrumko, pewnie Twoje równie dobrze smakowały...:)...dziękuję:)
Atino, i ja lubie, są pyszne...:)...dziekuję:)
Asiejko, pyszne są, polecam:)...dziękuję:)
Małgosiu, dziękuję:)
Aga-aa, to z Ciebie też jajeczna dziewczyna;)
Agatko, dziękuję:)
Anoushka, przepis fajny jest, dziekuję:)
Margot, dziękuję:)