Bardzo zielony dodatek do obiadu. Bardzo angielski i nadspodziewanie smaczny. Idealny, w sytuacji, gdy brak nam pomysłów na surówkę do obiadu, bo robi się to danie bardzo szybko. Groszek mrożony będzie równie dobry jak świeży. Robiłam puree z zielonego groszku pierwszy raz i nie ostatni, bo do domowego menu wchodzi na stałe.
Puree z zielonego groszku
- 250 g zielonego groszku (może być mrożony)
- 2 łyżki masła
- sól do smaku
W rondlu zagotowujemy ok 500 ml osolonej wody, wrzucamy groszek i gotujemy kilka minut, aż groszek będzie miękki, ale nie zmieni koloru. Odcedzamy, przekładamy do naczynia, dodajemy masło i miksujemy na puree (można w malakserze)
O rany, wspaniały pomysł i na pewno z niego skorzystam:)
OdpowiedzUsuńno i tego wlasnie szukalam;))
OdpowiedzUsuń