sobota, 15 czerwca 2013

Puree z zielonego groszku

Bardzo zielony dodatek do obiadu. Bardzo angielski i nadspodziewanie smaczny. Idealny, w sytuacji, gdy brak nam pomysłów na surówkę do obiadu, bo robi się to danie bardzo szybko. Groszek mrożony będzie równie dobry jak świeży. Robiłam puree z zielonego groszku pierwszy raz i nie ostatni, bo do domowego menu wchodzi na stałe.

Puree z zielonego groszku


Puree z zielonego groszku


  • 250 g zielonego groszku (może być mrożony)
  • 2 łyżki masła
  • sól do smaku

W rondlu zagotowujemy ok 500 ml osolonej wody, wrzucamy groszek i gotujemy kilka minut, aż groszek będzie miękki, ale nie zmieni koloru. Odcedzamy, przekładamy do naczynia, dodajemy masło i miksujemy na puree (można w malakserze)

2 komentarze:

Jest mi bardzo miło, gdy zostawiacie tu swoje komentarze i chociaż nie zawsze na nie odpisuję, to czytam je uważnie i dziękuję za wszystkie serdecznie :-)