Przepis dodaję do zabawy "Gotujemy po polsku", pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl
Wątróbka drobiowa z cebulką
- 500 g wątróbki drobiowej
- 2-3 cebule
- olej do smażenia
- maka do obtoczenia
- sól i pieprz
Na patelni rozgrzewamy olej, wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy krótko na średnim ogniu. Wyjmujemy i odstawiamy na bok. Cebulę obtaczamy w mące i smażymy na pozostałym po wątróbce oleju, uważając żeby się za bardzo nie zrumieniła. Dodajemy wątróbkę i smażymy razem na małym ogniu jeszcze kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Moze watrobka to nie jest najwdzieczniejszy temat do fotografowania ale bardzo ja lubie, w tej wersji rowniez ;)
OdpowiedzUsuńJa uwilebiam, nawet ostatnio myslalam o takiej z cebulka..
OdpowiedzUsuńJa raczej przyrządzam niż zjadam...ale jedyna rzecz, którą w takim daniu uwielbiam i zjadam bezwarunkowo to cebula - taka przyduszona jednak coś tam w sobie ma ;)
OdpowiedzUsuńdomowa wątróbka.
OdpowiedzUsuńtylko jabłka mi tu brak.
ale taka... też jest wyborna.
to najlepszy sposób na wątróbkę chyba :) od czasu do czasu bardzo lubię
OdpowiedzUsuńJa wczoraj robilam wątróbkę indyczą z cebulką i jabłuszkiem:) Szkoda,że nie zrobilam jej zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie wygląda Eweno:)
Tak dawno nie jadłam watróbki. W końcu ją zrobię
OdpowiedzUsuń