A wszystkim Czytelnikom mojego bloga i ich Najbliższym życzę miłego odpoczynku i samych smacznych potraw!
Kapusta z grzybami
- 800 g kapusty kiszonej
- 50 g suszonych prawdziwków
- kilka śliwek kalifornijskich
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz i cukier do smaku
Kapustę płuczemy i kroimy. Grzyby myjemy, namaczamy w letniej wodzie kilka godzin. Kapustę zalewamy wodą z grzybów i gotujemy. Grzyby i śliwki drobno kroimy i dodajemy do kapusty. Gotujemy do miękkości. Z oliwy i maki robimy zasmażkę. Dodajemy do kapusty i chwilę zagotowujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Jaka pyszniasta jest ta kapustka!
OdpowiedzUsuńPięknych, radosnych Świąt Eweno z przysmakami i kolorową choinką!:))
Zdrowych i spokojnych Świąt!
OdpowiedzUsuńKapusta wygląda pysznie :)
wesołych świąt
OdpowiedzUsuńWyśmienita i pięknie pokazana.
OdpowiedzUsuńDobrych świąt!
Kapusta z grzybami jest nieodłącznym elementem świąt w moim domu :) Zgadzam się z poprzednimi komentarzami - wygląda rewelacyjnie i niesamowicie kusi !
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt!
co za pyszna kapustka:) tez robie podobna:)
OdpowiedzUsuńdla Ciebie, a takze calej Twojej rodzinki
pieknych, radosnych i szczesliwych Swiat,
wspanialych pysznosci i mnostwa prezentow:)
wspaniałe zdjęcia!
OdpowiedzUsuńw tym roku kapusta się i u mnie pojawi, jednakże w pierogach ;]
Tobie również samych wspaniałych, rodzinnych chwil w te święta.
Ach, taka kapusta musi cudownie smakować! Uwielbiam aromat suszonych grzybów...
OdpowiedzUsuńCudownych Świąt!
I u mnie co roku gosci kapusta z grzybami, choc bez sliwek i bez maki. W Wigilie zawsze wyjatkowo smakuje... :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
I radosnych Swiat zycze :)