Dorsz po włosku
- 60 dkg filetów z dorsza
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 średnie cebule
- 150 ml śmietany
- koperek
- natka pietruszki(dałam garść liści bazylii)
- 5 dkg ostrego żółtego sera
- sok z cytryny
- sól i pieprz
Filety myjemy, suszymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy w żaroodporym naczyniu, solimy, pieprzymy i skrapiamy oliwą. Cebulę kroimy w półplasterki i układamy na rybie. Zieleninę siekamy i mieszamy ze śmietaną. Śmietanę wykładamy na filety. Posypujemy startym, żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy aż do miękkości ryby(ok 40min)
Jejku jak ja lubie rybki. Twoja sprawia,ze slinka mi cieknie! Pięknie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńRobiliśmy już taką rybkę i jest rzeczywiście bardzo dobra;-)
OdpowiedzUsuńMajana - Dziękuję Majanko:))
OdpowiedzUsuńGrumko - no i nawet tym samym przepisem się posiłkowaliśmy....;))