Masło czosnkowe
- 100 g masła, miękkiego
- 4 duże ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- szczypta soli morskiej
Wszystkie składniki wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Można zrobić to również za pomocą blendera. Gdy nie używamy od razu, schładzamy w lodówce.
ale pyszności. idealne do grzanek z bagietki;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszystko co związane z czosnkiem :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie masełko! najlepsze solo z chlebem :)
OdpowiedzUsuńproste, acz charakterne ;) idealne!
OdpowiedzUsuńUwielbiam masło czosnkowe! Nie dodaję pietruszki, ale spróbuję i tak!
OdpowiedzUsuńbardzo lubię. już widzę je na świeżym razowcu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam masło czosnkowe, czy też czosnek sam w sobie. Rozsmarowane na kromce świeżego pieczywa... Pysznie!
OdpowiedzUsuńMasełko czosnkowe i jeszcze z pietruszką! Podoba mi się :))
OdpowiedzUsuńPozdrowienia:)
Ojj, jak ja lubię masło czosnkowe...szczególnie jak nie muszę nigdzie później wychodzić :P
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Wprawdzie jest troche, hmm, klopotliwe towarzysko, ale co tam ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam masło czosnkowe .. często używam do różnych zapiekanek.. :)
OdpowiedzUsuńach! na kromeczkach bagietkowych, z zapieczoną kołderką serową... poezja smaku!
OdpowiedzUsuńidealnie do pieczonych ziemniaczkow lub swiezego chrupiacego chleba mmm :) Pychota :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
mmm... lubie takie smakowe maselka:)
OdpowiedzUsuńJa jeszcze do grillowanej bagietki dodaję takie masełko. :) Ale i tak najpyszniejsze w pieczonych ziemniaczkach. :)
OdpowiedzUsuńDla mnie masło czosnkowe dozwolone jest w każdej ilości! uwielbiam! zwłaszcza z grzaneczką:)pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPanna Malwina, o tak idealne:))
OdpowiedzUsuńKarolina, ja też nie mam nic przeciwko czosnkowi:))
Paula, a jeszcze jak chleb jest świeżutki!...:))
Magda, zgadza się!...:))
Kubełek Smakowy, z pietruszką bardziej kolorowo i zdrowo;))
Kaś, no i mnie nie trudno to sobie wyobrazić:))
Zayton, ja też czosnek we wszystkim, no może za wyjątkiem słodkości;))
Majanko, zawsze to kolorowiej z pietruszką:))
Arven, no na śniadanie, to troszkę niekomfortowe jest;))
Maggie, no pewnie, co tam;))
Grażyna, do zapiekanek, to świetna rzecz:))
Kini, o tego nie próbowałam:))
Madleine, chlebek i ziemniaki, to chyba najidealniejsze towarzystwo dla takiego masełka:))
Aga, ja i zwykłe lubię, ale smakowe, to dopiero jest pycha!...:))
Małgosia, o tak, w pieczonych ziemniakach to jest dopiero pycha!...:))
Młynki w kuchni, ja też nie mam nic przeciwko każdej ilości;))
Ewenko, do powyzszych skladnikow dodaj sporawy chlust dobrego koniaku, whisky lub z braku poprzednich po prostu czystej wodki.
OdpowiedzUsuńCzynie to juz od wiekow. Pozdrawiam Grazyna
Grażynko, chętnie wypróbuję:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń