Bruschetta z pomidorami
- 4 niewielkie kromki chleba z ziarnami
- 1 pomidor, pokrojony w kostkę
- kilka-kilkanaście listków świeżej bazylii
- 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
- 1 łyżka oliwy ekstra virgin
- sól i pieprz do smaku
Rozgrzewamy patelnię grillową, układamy na niej kromki chleba i podgrzewamy po 2-3 minuty z każdej strony. Każdą przypieczoną kromkę nacieramy czosnkiem i wykładamy na niej pomidorowy farsz. Podajemy natychmiast.
pyszny pomysł na drugie śniadanie:)
OdpowiedzUsuńPyszne kanapki, przypominają wiosnę;)
OdpowiedzUsuńMoje smaki. Idealne, aromatyczne, smaczne, chrupiące.
OdpowiedzUsuńWłoskie.
Wspomnienia....
:)
Same pyszności:)
OdpowiedzUsuńRewelacja, nie ma jak włoska kuchnia :)
OdpowiedzUsuńprzepyszne na lekką kolację;) zapraszam do mnie!
OdpowiedzUsuńAż mi ślinka pociekła :)) Masz bardzo fajne przepisy na swoim blogu, będę tu zaglądać częściej :)
OdpowiedzUsuńMilo zobaczyc poprawnie zrobiona bruschette :-)
OdpowiedzUsuńTakie proste a jakże pyszne! Uwielbiam!
OdpowiedzUsuń