Pasta z twarogu i ogórków
- 200 g twarogu
- kawałek świeżego ogórka ok 6 cm długości, wydrążona część z pestkami, posiekany na bardzo drobną kostkę (3 łyżki)
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
- po łyżce siekanego koperku i pietruszki
- 2 łyżki majonezu
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Twaróg przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy ogórek, czosnek oraz pietruszkę i koperek, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy rozsmarowane na chlebie.
aż się głodna zrobiłam :))))))))))))))
OdpowiedzUsuńA świeżego ogórka zastąpić kiszonym. Wtedy jest jeszcze bardziej boskie.
OdpowiedzUsuńHm. Po namyśle - tylko wtedy może bez czosnku ;)
OdpowiedzUsuńapetycznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńogórek i ser to pycha - nigdy nie jadłam połączenia twarogu z majonezem, dość intrygujące połączenie, spróbuję przy najbliższej okazji
OdpowiedzUsuńWspaniala pasta. Takie sniadanko to ja bym chetnie zjadla :)
OdpowiedzUsuńMusi smakowac orzezwiajaco i wiosennie!
OdpowiedzUsuńojej! a właśnie poszukiwałam jakiejś smakowitej pasty do chleba! :) strzał w 10, jutro wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, bardzo apetyczne zdjęcie :) Oto moja , prozdrowotna wersja pasty twarogowo-ogórkowej:
OdpowiedzUsuńhttp://meals-and-fears.blogspot.com/2013/01/jedzenie-ktore-leczy.html
I jaka świetna pasta. Proste składniki i tak smacznie:)
OdpowiedzUsuńwiosna, wiosna....do tego świeża bułeczka i mniam, mniam
OdpowiedzUsuńJest pyszna! Dodałam rzodkiewkę i całego ogórka (ok. 4cm), ponieważ po wyjęciu części z pestkami zostałoby go naprawdę niewiele. Bałam się połączenia sera z majonezem, ale zdecydowanie nie było czego - moje kubki smakowe są na TAK!
OdpowiedzUsuńTakiej pasty z ogórkiem jeszcze nie robiłam. Najczęściej robię jajeczną lub paprykową.
OdpowiedzUsuń