Przepis z książeczki BPD "Pyszne potrawy z wieprzowiny" dołączam do akcji "Gotujemy po polsku", którą organizuje Kuchnia Ireny i Andrzeja a patronuje serwis zPierwszegoTloczenia.pl
Kotlety schabowe w panierce tymiankowej
- 4 kotlety schabowe
- sól
- jajko
- tłuszcz do smażenia
Panierka:
- Pół szklanki bułki tartej
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- sól
Kotlety rozbijamy tłuczkiem, lekko solimy. Mieszamy bułkę tartą z bardzo drobno rozkruszonym tymiankiem, pieprzem i solą. Kotlety obtaczamy kolejno w roztrzepanym jajku i panierce. Smażymy na gorącym tłuszczu.
aromatyczne te Twoje schaboszczaki:) i wygladaja na smaczne:)
OdpowiedzUsuńLubię schabowe i to bardzo:)
OdpowiedzUsuńja tymianek dodaję do jajka, ale twój pomysł to też fajna alternatywa
OdpowiedzUsuńSmakowite mięsko! :)))
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tymianek, pewnie w kotletach też jest świetny!
OdpowiedzUsuńSchabowy jakoś jest na szarym końcu moich kulinarnych upodobań...tak wyszło. Ale taki tymiankowy...?
OdpowiedzUsuń