Już gdzieś to chyba pisałam, że bardzo lubię wątróbkę. Praktycznie raz w tygodniu jest u mnie na obiad, od czasu do czasu postanawiam więc urozmaicić nieco wątróbkowe menu i trochę poeksperymentować. Ta wątróbka zrobiona na podstawie tego przepisu bardzo nam smakowała. Dla tych którzy "nie chcą a muszą" może to być jakaś alternatywa, bo wątróbka w tej potrawce nie jest tak jednoznaczna a sos jest naprawdę pyszny.
Potrawka z wątróbki
- 400 g wątróbki drobiowej
- 150 g pieczarek, pokrojonych
- 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
- 2 cebule, pokrojone w półplastry
- 1/2 szklanki śmietany
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- masło do smażenia
- pieprz i sól
Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle. Na oddzielnej patelni smażymy cebulę, pieczarki i paprykę. Gdy warzywa będą miękkie dorzucamy do nich wątróbkę. Dodajemy koncentrat i śmietanę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Można posypać zielenina.
Podajemy z ryżem.
Bardzo lubię wątróbkę:) W takiej wersji jeszcze nie jadłam, pysznie się zapowiada:)
OdpowiedzUsuńPozrowienia:)
nie przepadam za watrobka, ale Twoja wersja wyglada na smaczna i chetnie bym sprobowala:)
OdpowiedzUsuńJa też lubię wątróbkę.We wszelkich postaciach.
OdpowiedzUsuńTwoje danie bardzo mnie kusi. Będzie następną wątróbkową propozycją.
musi byc w Domu naprawdę bardzo lubiana, skoro w każdym tygodniu można ją znalezc na stole:-)
OdpowiedzUsuńO ja też bardzo lubię wątróbkę!!!!
OdpowiedzUsuńwątróbka? zawsze poproszę! :)
OdpowiedzUsuńrzadko jadam wątróbkę, ale ta wersja mi się podoba :)
OdpowiedzUsuń