środa, 9 lutego 2011

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem

Nadrabiam zaległości w zakresie wędzonej makreli i dziś kolejna pasta. Tym razem bardziej swojska, ale równie prosta i smaczna. Ot, cebula, jajka i żółty ser. Ale co by do wędzonej makreli nie włożyć to i tak będzie dobra. Wszyscy, no, prawie wszyscy ją przecież lubimy:)

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem
  • 200 g wędzonej makreli, obranej ze skórki i pozbawionej ości
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę
  • 2 jajka, ugotowane na twardo i pokrojone w drobną kostkę
  • 50 g startego sera cheddar
  • 2 łyżki pietruszki, posiekanej
  • 3 łyżki majonezu
  • papryka i pieprz do smaku

Wszystkie składniki mieszamy razem, aż pasta nabierze gładkiej konsystencji. Można oczywiście zemleć, jeśli ktoś lubi.

14 komentarzy:

  1. Pewnie, lepiej zrobić samemu w domu i wiedzieć, co się je, niż kupić gotową. Smakiem na pewno nie ustępuje, a nawet przewyższa sklepową.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna pasta! Juz tak dawno nie jadlam pasty z makreli... Ale mi smaku narobilas :))

    Fajnie Cie "zobaczyc" :)) Na zdjeciu oczywiscie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. smacznie, i to bardzo smacznie:) lubie taka paste:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też robię pastę z makreli z jajkiem i serem :) Pycha

    OdpowiedzUsuń
  5. Ewano! Wspaniała pasta! Ja zazwyczaj robię z twarożkiem, ale Twoją muszę spróbować!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jest pyszna,to wiem,bo robię bardzo podobną.Zdjęcie wyjątkowo apetyczne!

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam pastę z makreli. Bardzo kusząco u Ciebie Ewenko wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nigdy nie jadłam, ale chętnie wypróbowałabym.:)

    OdpowiedzUsuń
  9. tak.. zdecydowanie ją lubimy :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. O tak, to jest zdecydowany hit na imprezach rodzinnych :)

    OdpowiedzUsuń
  11. uwielbiam domowe pasty!
    a szczególnie taką makrelową.
    do świeżego pieczywa.

    OdpowiedzUsuń
  12. Kubełek Smakowy, domowe są zawsze najlepsze, a są rzeczy, których się po prostu nie da kupić:))

    Majka, dziękuję Ci bardzo:))

    Aga, wiem, że smaczne;-))

    Fuchsia, a wiesz, że ja pierwszy raz taką właśnie zrobiłam?...:))

    Anna-Maria, polecam bo dobra! Ale z twarożkiem też dobra...:))

    Amber, dziekuję Ci, a pasta bardzo pyszna!

    Zayton, klasyka jest dobra. Każda:))

    Majanko, dziękuję, że Ci sie podoba:))

    Słodziutkie Okazje, to bardzo polecam! Wypróbuj, choć to nie słodkie;-))

    Asieja,...i dlatego sobie robimy...;-))

    Tilianara, bo taki hicior ma zawsze wzięcie;))

    Karmelitka, ooo, jeszcze jak jest do tego świeże pieczywo, mniam:))

    Paula:))

    OdpowiedzUsuń

Jest mi bardzo miło, gdy zostawiacie tu swoje komentarze i chociaż nie zawsze na nie odpisuję, to czytam je uważnie i dziękuję za wszystkie serdecznie :-)
Przepraszam, że musiałam włączyć weryfikację obrazkową, co jest dla niektórych z Was utrudnieniem. Jest to jednak jak na razie jedyny sposób powstrzymania zalewu spamu, który miałam w ostatnim okresie.