Omlet z serem camembert
- 2 jajka
- 1 łyżka masła
- 2 plasterki sera camembert
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól i pieprz. Na patelni roztapiamy masło, wylewamy jajka i smażymy. Gdy jajka zaczną się ścinać, kładziemy na nie plasterki sera, za pomocą szpatułki podważamy połowę omleta i przykrywamy nią drugą połowę. Chwilę jeszcze smażymy. Podajemy natychmiast, posypane dodatkowo świeżo zmielonym pieprzem.
zdaje się tak proste, że zachwyca swą prostotą... wiesz, że jeszcze nigdy nie jadłam omletu na śniadanie ;) ??? jej, muszę to zmienić!
OdpowiedzUsuńOmlet to swietne"awaryjne" danie :)
OdpowiedzUsuńO tak, to musi smakować wspaniale :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę go wypróbować, wygląda bardzo smakowicie!!
OdpowiedzUsuń