wtorek, 14 października 2014

Pasta do chleba z jajka i kalafiora

Bardzo proste smarowidło z jajka i kalafiora. Kalafior w połączeniu z jajkiem spisał się znakomicie w roli pasty do chleba. Wykorzystałam kalafiora, którego ugotowałam trochę za dużo do obiadu. Kalafior jest dość wodnisty, więc dodatek majonezu niewielki, choć oczywiście jego ilość można zwiększyć. Bardzo smaczne wypełnienie do kanapek.






Pasta do chleba z jajka i kalafiora


  • 2 jajka, ugotowane na twardo
  • 2 różyczki ugotowanego kalafiora
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka posiekanych świeżych ziół (bazylia, koperek lub pietruszka
  • sól i pieprz do smaku


Jajka i kalafiora przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez, zioła, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy.

2 komentarze:

Jest mi bardzo miło, gdy zostawiacie tu swoje komentarze i chociaż nie zawsze na nie odpisuję, to czytam je uważnie i dziękuję za wszystkie serdecznie :-)