Najprostsza z możliwych
jajeczna pasta. Do przygotowania dosłownie w kilka minut. Szczypiorek można oczywiście zamienić na koperek bądź pietruszkę albo nawet całkowicie pominąć zieleninę...i tak będzie dobra. Dla mnie, taka jajeczna pasta, to jedno z najlepszych kanapkowych smarowideł.
Przepis na najprostszą pastę jajeczną
- 4 jajka, ugotowane na twardo
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2-3 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Jajka ścieramy na tarce lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy szczypiorek, przyprawiamy i dodajemy majonez. Mieszamy.
Bardzo lubie paste jajeczna. Chetnie zjadlabym taka kanapeczke na sniadanie :)
OdpowiedzUsuńUsciski.
P.S. Nie wiedzialam, ze Gino wydal jakas ksiazke z wypiekami... Gdzie ja moge znalezc? :)
To częstuj się Majko!...a książkę Gino można znaleźć na Amazonie http://www.amazon.co.uk/Italian-Home-Baking-Irresistible-Biscuits/dp/1856269787/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1326707053&sr=1-1
UsuńDzieki Eweno za szybka odpowiedz :) Wyglada interesujaco. Bede musiala jednak poczekac az wydadza ja po polsku lub po niemiecku :))
OdpowiedzUsuńProsta, a pyszna. Wiecej nie trzeba!
OdpowiedzUsuńAle dawno nie jadłam. Koniecznie muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńOjjj, cudna ta pasta, mniam:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie taką zrobiłam, pyszniutka!!! :)
OdpowiedzUsuńAjajajaj, uwielbiam pastę jajeczną. Jakoś tak z latem, wakacjami mi się kojarzy, może to przez witalność Twojego zdjęcia?;-)
OdpowiedzUsuńKult! :D
OdpowiedzUsuńpyszna na chlebek z masełkiem :)
OdpowiedzUsuńhttp://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
Uwielbiam pastę jajeczną. Pozwolę sobie podpowiedzieć moją wersję. Zamiast majonezu do startego jajka dodaję masło i razem rozgniatam. Solę i pieprzę i nakładam na świeży chleb. Pychota:-)
OdpowiedzUsuńO! też tak jadamy :) czasami dajemy czerwoną cebulę albo tuńczyka :)
OdpowiedzUsuń