Filety rybne zapiekane z serem
- 500 g filetów rybnych
- pół szklanki śmietany
- 2 łyżki soku z cytryny
- 100-150 g żółtego sera(dałam Red Leicester)
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- łyżka masła
- sól i pieprz
Nagrzewamy piekarnik do temp 200 st C. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem. Ser ścieramy na tarce o dużych otworach. W misce ubijamy śmietanę z mąką, dodajemy starcy ser, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Rybę kroimy na porcje i układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem serowym, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut. Podajemy natychmiast.
Z książeczki Renaty Pacer "Obiad w pół godziny"
ostatnio nieustannie jem ryby
OdpowiedzUsuńnajbardziej smakuje mi pstrąg..
a ta Twoja rybka to ma świetny kolor
Super propozycja :) Przepysznie się zapowiada :)
OdpowiedzUsuńMusze wziac z Ciebie przyklad i tez wrocic do jedzenia ryb. Zawsze to sobie obiecuje a pozniej nic z tego nie wychodzi. Ta rybka na zdjeciu jednak mnie przekonala :) Wyglada przepysznie.
OdpowiedzUsuńI to jest coś pysznego.Taka rybka:) Mniam:)
OdpowiedzUsuńAsiejko, bardzo dobrze, że jesz tyle ryb. Są pyszne i zdrowe:) A kolor to od sera:))
OdpowiedzUsuńKasia, pyszna rybka i bardzo prosta:)
Majka, warto jeść ryby, bo to i smaczne i zdrowe i zawsze jakieś urozmaicenie:)
Majano, zgadzam się, mniam:)