środa, 17 marca 2010

Jajka faszerowane szynką


Jajka uwielbiam. Pod każdą postacią. Jajka faszerowane spróbuję każde i prawie każde mnie zachwyca. Bez względu na farsz. Dzisiaj najprostsze z najprostszych. Z szynką i dużą ilością pieprzu, bo tak lubię. Posypane zieleniną...no akurat tutaj tylko jeden listek, do ozdoby:)
Jajka faszerowane szynką


Przepis na jajka faszerowane szynką

  • 8 jajek
  • 50 - 100 g szynki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • zielenina(pietruszka, koperek, bazylia, szczypiorek, rzeżucha)

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka tak, aby nie uszkodzić białka. W miseczce mieszamy żółtka, pokrojoną drobno szynkę, majonez. Doprawiamy pieprzem i solą. Masą napełniamy zagłębienia w białkach. Posypujemy dowolna zieleniną.
Przepis zapisuję do Kuchni Wielkanocnej 2010, której gospodarzem jest Olga Smile.

Kuchnia Wielkanocna 2010

8 komentarzy:

  1. Komu jajka, komu, komu ? 12 szt za 6 zl :D
    MLASK :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam jajka! :)) Nie wiem dlaczego faszerowanych nigdy nie jadam . Chyba czas to zmienić. Pozdrawiam ciepło:)

    OdpowiedzUsuń
  3. o tak dobre jajko to podstawa :)) szczególnie z dobrym wnętrzem, ja najbardziej lubię szpinakowe :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Polko, trochę w innej walucie sprzedaję, hihi:)

    Majano, faszerowane to jeden z pyszniejszych, musisz koniecznie spróbować:)

    Viridianko, a to ciekawe to nadzienie szpinakowe, muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja tez uwielbiam jajca :) Te szynkowe to rzeczywiscie klasyk!

    OdpowiedzUsuń
  6. lubie faszerowane jaja, sama ostatnio je faszerowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Aga, mnie coś ostatnio tak na faszerowanie zebrało:) Kolejne leżą w lodówce...

    OdpowiedzUsuń

Jest mi bardzo miło, gdy zostawiacie tu swoje komentarze i chociaż nie zawsze na nie odpisuję, to czytam je uważnie i dziękuję za wszystkie serdecznie :-)