Sałatka jajeczna z selerem konserwowym i papryką
- 6 jajek, ugotowanych na twardo, pokrojonych w drobną kostkę
- słoik selera konserwowego, odcedzonego
- 3 duże papryki konserwowe, pokrojone w kostkę
- 100 g sera cheddar (lub innego), pokrojonego w drobną kostkę
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- 3 czubate łyżki dobrego majonezu
- pieprz i sól do smaku
Wszystkie składniki na sałatkę umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem
Dobry majonez to podstawa :) Komus kto lubi bardziej wyrazne smaki polecam Majonez Kielecki :)
OdpowiedzUsuńA salatke mialam juz okazje jesc i polecam z czystym sercem :)
A ja polecam domowy majonez - odrobina musztardy, jajko, sól i pieprz, wymieszać razem, a potem wąską strużką, stale ubijając dolewać olej rzepakowy (jest najlepszy, najzdrowszy i nie ma własnego smaku), aż całość zgęstnieje. Moim zdaniem nie ma lepszego :)
Usuńwygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam konserwowego selera! ta sałatka musiała być pyszna :) ja robię z szynką pokrojoną w kosteczkę + kukurydza + ananas i ten seler właśnie, polecam :)
OdpowiedzUsuńA ja nigdy nie jadlam konserwowego selera. Ciekawe, czy mozna to gdzies tutaj dostac...
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda ta sałatka,robię też selerową,ale w zupełnie innym wydaniu,następnym razem Twoją wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna 😋
OdpowiedzUsuń