Kanapka z awokado i piersi kurczaka
- duża kromka chleba na zakwasie przedzielona na pół (lub dwie małe)
- 6 cienkich plasterków z piersi kurczaka lub wędlina drobiowa
- ćwiartka awokado, pokrojona w plasterki
- 2 listki sałaty
- masło do posmarowania chleba
- kilka kropel ostrego sosu chilli
- posiekany koperek
- świeżo zmielony pieprz do smaku
Kromki smarujemy masłem, układamy na każdej po liściu sałaty, wędlinę składamy na pół, wkładamy w nią po plasterku awokado i układamy po 3 plasterki na kanapkę, posypujemy koperkiem, skrapiamy ostrym sosem chilli i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
bo kanapka nie musi być zwykła i nudna! pyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńPyszna kanapka i do tego pięknie sfotografowana :)
OdpowiedzUsuńświetne drugie śniadanie:)
OdpowiedzUsuńZ awokado kanapki nie jadłam. W ogóle nie przepadam za awokado, ale może się skuszę na taką wersję kanapki. :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj właśnie taką przygotowałam na śniadanie. Co prawda z chlebem bezglutenowym, ale i tak było pysznie:)
OdpowiedzUsuńojej! jaki ciekawy pomysł! :D
OdpowiedzUsuń