Przepis na omlet z kaparami
- 2 jajka, roztrzepane
- 1 łyżka oleju lub masła
- 1 łyżka kaparów ze słoiczka, wypłukanych
- 2 małe pieczarki, pokrojone w plastry
- mały kawałek dowolnego sera, pokruszonego ( u mnie chesire)
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Jajka solimy i doprawiamy pieprzem, wylewamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy. Gdy jajka zaczynają się lekko ścinać, posypujemy kaparami, pieczarkami i serem, chwilę smażymy, aż ser zacznie się rozpuszczać. Za pomocą szpatułki składamy omlet na pół i jeszcze chwilę smażymy. Wykładamy na talerz.
omlet oryginalnie :)
OdpowiedzUsuńJa wlasnie za ten intensywnie slony smak lubie kapary. Ale ja w ogole lubie slone: anchois, suszone pomidory... Ten omlet na pewno by mi zasmakowal!
OdpowiedzUsuńKocham kapary , ale z omletem nie próbowałam. Bardzo ciekawe połączenie.
OdpowiedzUsuńTaki omlet to pyszności! Ja kapary lubię bardzo!
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam kaparów, ale z wielką chęcią spróbuję. Zwłaszcza w takim daniu.
OdpowiedzUsuńLubię kapary. Nie pomyslałabym o omlecie z kaparami. Ciekawe, bardzo:)
OdpowiedzUsuń