Makaron z pieczarkami, pomidorami i ziołowym serkiem (przepis na 2-3 osoby)
- 200 g makaronu rurki
- 1 cebula, pokrojona w półplastry
- 4 brązowe pieczarki, pokrojone w ćwiartki
- 2 pomidory, pokrojone w kostkę
- 2 czubate łyżki serka typu philadelphia z ziołami ( u mnie philadelphia ze szczypiorkiem i czarnym pieprzem)
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Makaron gotujemy w garnku wrzącej osolonej wody al dente. W międzyczasie smażymy na oleju cebulę i pieczarki, do momentu, aż będą miękkie (ok 5 minut). Dodajemy pokrojone pomidory i smażymy jeszcze 1 minutę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzamy o dodajemy do usmażonych warzyw i dokładnie mieszamy. Dodajemy ser i chwilę czekamy, aż ser zacznie się rozpuszczać. Podajemy natychmiast.
Pomysł z książki "The Colection" GoodFood
mmm pycha :D na pewno skorzystam z przepisu, uwielbiam dania makaronowe ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego nowego bloga i pozostawienie w komentarzu krótkiej odpowiedzi na pytanie dotyczące bezinteresownej pomocy. W kolejnym poście mam zamiar zrobić małe podsumowanie ;)
http://giczalke.blogspot.com/
Każda makaronowa propozycja mile widziana:)
OdpowiedzUsuńfajne i niepracochłonne, idealne na ta porę roku
OdpowiedzUsuńdla mnie jednak z serkiem:)
Blog o życiu & podróżach
Blog o gotowaniu
Bardzo dobre danie.
OdpowiedzUsuń