Fasolka szparagowa z czosnkiem (przepis na 2 osoby)
- 250 g fasolki szparagowej
- 2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki masła
- 1 łyżka octu jabłkowego (lub winnego białego)
Fasolkę gotujemy do miękkości we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzamy. Przekładamy do miski, dodajemy masło i czosnek, skrapiamy octem jabłkowym i mieszamy. Podajemy natychmiast jako dodatek do obiadu.
prosto i smacznie:) z ciekawości wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńO, jak smacznie! skosztuję, kiedy będzie świeżutka fasolka :)
OdpowiedzUsuńAlla italiana !buon appetito,fasolka ,olio di oliva e.v. ,sól ,czosnek mniam
OdpowiedzUsuńKoniecznie musze spróbować, niech no tylko fasolka w ogródku urośnie:)
OdpowiedzUsuń