środa, 6 marca 2013

Pasta z twarogu i chrzanu

Pasta z twarogu i chrzanu to kolejna pasta śniadaniowa na kanapki, chociaż na kolację będzie również jak znalazł. Chrzanowy smak jest w niej bardzo zdecydowany i nie ukrywam, że bardzo współgra i z twarogiem i z serem. Bajecznie prosta w przygotowaniu, ale bardzo smaczna twarogowa pasta, która urozmaici nasze codzienne menu. Do pasty użyłam polskiego, twardego twarogu.


Pasta z twarogu i chrzanu


Pasta z twarogu i chrzanu


  • 200 g twarogu
  • 4 kopiaste łyżeczki tartego chrzanu
  • 3 kopiaste łyżeczki majonezu
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Twaróg umieszczamy w miseczce i rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy chrzan i majonez, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

4 komentarze:

  1. bardzo lubię pasty:) niby staram się nie jeść kanapek ale....czasem.....

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajna. Jadłam kiedyś schab nadziany pastą serową z dodatkiem chrzanu - to był super smak - myślę, że wiem jak ta pasta może smakować i z pewnością spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  3. No i masz, wystarczy dodatek chrzanu i moja tęsknota za twarogiem staje się nie do zniesienia... do tej pory jakoś sobie radziłam! Przepyszna, robię dokładnie taką samą od-niepamiętamjuż-kąd, czasem podmieniając tylko majonez na kwaśną śmietanę. Najlepsza na kanapce z domowym pieczonym schabem, najlepiej ze śliwką. Albo z wędzonym łososiem. Ale się rozmarzyłam, na Wielkanoc będzie!

    OdpowiedzUsuń
  4. super pomysł na pastę do chelba, prosty i z moim kochanym chrzanem:), zachecam do udziału w konkursie na SmaDASHny posiłek http://apps.facebook.com/twojedaniedash/!!!

    OdpowiedzUsuń

Jest mi bardzo miło, gdy zostawiacie tu swoje komentarze i chociaż nie zawsze na nie odpisuję, to czytam je uważnie i dziękuję za wszystkie serdecznie :-)