Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi
- 5 jajek, ugotowanych na twardo, obranych, ostudzonych i pokrojonych w kostkę
- 1 opakowanie paluszków krabowych (surimi), pokrojonych w plastry
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1/2 szklanki majonezu, lub pół na pół majonezu z jogurtem greckim
- sól i pieprz do smaku
Jajka i paluszki krabowe umieszczamy w misce. Z majonezu, jogurtu, czosnku i koperku przygotowujemy sos, mieszając wszystkie składniki razem. Doprawiamy solą i pieprzem. Sosem zalewamy jajka i paluszki krabowe, mieszamy. Wstawiamy do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jest mi bardzo miło, gdy zostawiacie tu swoje komentarze i chociaż nie zawsze na nie odpisuję, to czytam je uważnie i dziękuję za wszystkie serdecznie :-)