Dzisiejsza pasta jajeczna to dość luźna wersja przepisu Hugh'a na jajka z kiełbasą i pietruszką. Ciekawa jestem jakiej kiełbasy użył Hugh, ja wykorzystałam kawałek suszonej polskiej, a zamiast pietruszki użyłam koperku. Kromka domowej roboty żytniego chleba z tą jajeczną pastą na wierzchu smakowała wybornie, chyba nie tylko dlatego, że ja wszystko co z jajek uwielbiam.
Przepis na pastę jajeczną z suszoną kiełbasą i koperkiem
- kawałek kiełbasy podsuszonej
- 3 jajka
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
- 1 łyżka siekanego koperku
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Obieramy i wkładamy do miski, po czym rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Kiełbasę kroimy w półplasterki i mieszamy z masą jajeczną. Smarujemy pajdy chleba i posypujemy koperkiem.
każdą pastę jajeczną biorę w ciemno
OdpowiedzUsuńMój Mąż dodaje do takiej pasty ser żółty, a nie kiełbasę, ale podsunę mu taki pomysł, może się skusi :)
OdpowiedzUsuńŚwietna pasta, bardzo lubię takie ciekawe pomysły. A pasty jajeczne są super:)
OdpowiedzUsuńzjadlabym takie kanapki z apetytem:)
OdpowiedzUsuńA ja wczoraj spalilam obiad wedlug przepisu Hugh :)
OdpowiedzUsuńMoze powinnam byla zamiast tego zrobic taka paste? Nie sposob jej zepsuc.