Parówki na ostro do obiadu (przepis na 2 osoby)
- 6 parówek, pokrojonych na kawałki ( u mnie frankfurterki)
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 1/2 świeżej papryczki scotch bonet, bez gniazd nasiennych, drobno posiekana(można zastąpić inną papryczką chilli lub 1/2 łyżeczki płatków chilli
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- 1 duży pomidor, pokrojony w kostkę
- olej do smażenia
- sól i kolorowy, świeżo zmielony pieprz, do smaku
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i smażymy, aż będzie szklista, dodajemy ostrą papryczkę, kumin, chwilę smażymy, po czym dodajemy pokrojone pomidory. Smażymy, aż pomidory będą miękkie, podlewamy wodą, zagotowujemy i wrzucamy pokrojone parówki, gotujemy, aż woda prawie całkowicie wyparuje.
Fajne są takie ekspresowe przepisy. A że mimo złej sławy lubię od czasu do czasu zjeść parówkę to chętnie wykorzystam pomysł :)
OdpowiedzUsuńJa również chętnie wykorzystam pomysł,lecz parówki zastąpię inną kiełbaską :)
OdpowiedzUsuńzdjęcia śliczne:) ale do parówek to mnie nikt nie przekona:)
OdpowiedzUsuń