Wątróbki drobiowe w sosie śmietanowym z bazylią
- 400 g wątróbek drobiowych
- 1 szklanka mleka
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki masła
- 2 łyżeczki suszonej bazylii
- 1 łyżeczka mąki
- 2 łyżeczki musztardy
- 1/2 szklanki śmietany
- 1/2 szklanki mleka
- sól i pieprz do smaku
Wątróbki dokładnie oczyszczamy, przekładamy do miski i zalewamy szklanką mleka. Zostawiamy na 1 godzinę. Wyjmujemy i osuszamy w ręczniku papierowym.
Olej i masło rozgrzewamy na patelni i smażymy cebulę i wątróbkę przez kilka minut. Mąkę i musztardę rozprowadzamy w 1/2 szklanki mleka i wlewamy na patelnię, mieszamy. Dodajemy zioła i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez ok 10 minut. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.
zdjęcie troszkę takie no.......
OdpowiedzUsuń....ciemne, postaraj się może je jakoś doświetlać. a przepis sam w sobie super
A wiesz, że często te najbrzydsze potrawy są zarazem najsmaczniejsze? Cynaderki robione przez moją Mamę wyglądają koszmarnie, ale cała rodzina się na nie zjeżdża. :)
OdpowiedzUsuńZdjęcie jest właśnie ,że ładne! I potrawa wygląda smacznie, wcale nie brzydko. Wątróbki są pyszne . NIe jadłam w takiej ciekawej wersji.
OdpowiedzUsuńNiewazne, jak wyglada, wazne, ze smakuje :)
OdpowiedzUsuń